Candy bar

Candy bar

Cupcakes_4

Fie ca este vorba despre o nunta, un botez sau alt gen de intalnire sau petrecere un „sweet corner” este intotdeauna bine venit si apreciat. Fie ca il numim  „candy bar”, „bufet de dulciuri” sau „dessert table”, coltul cu dulciuri, imprumutat ca traditie de la americani, este un bun „spargator de gheata” la orice petrecere. In cele ce urmeaza va prezint cateva informatii utile pe care le-am adunat, in legatura cu pregatirea unui candy bar.

Dintre preferatele pofticiosilor voi enumera mai jos cateva delicatese nelipsite de la un astfel de colt dulce:

  • Muffins. Sau briose, asa cum le cunosc majoritatea dintre noi. Acestea au un mare avantaj: infinitatea de arome, forme si culori in care pot fi prezentate si decorate.
  • Turta dulce. La fel de agreata si turta dulce poate avea nenumarate forme ce o pot face irezistibila: inimioare, fundite, fluturasi cu sigurata iti vor „fura ochii”.
  • Macarons. Cu arome de ciocolata, vanilie sau fructe, macarons sunt indiscutabil vedetele candy bar-ului.
  • Mini-eclere. Un desert clasic de care unii dintre noi se declara indragostiti pentru toata viata.
  • Mousse-uri la pahar. Potrivite pentru un candy bar mai ales datorita modului de prezentare.

Bunatatile de mai sus sunt doar cateva dintre cele ce pot fi asezate in coltul de dulciuri. Variantele sunt nenumarate si numai cine nu a fost copil nu are imaginatie in acest sens.Evident ca se poate face un candy bar suberb si din prajituri autohtone, bombonele, bezele, mini tarte sau mere in caramel.

De imaginatie si organizare se poate vorbi mai mult insa cand vine vorba de decoruri si aranjamente. Candy bar-ul trebuie sa se incadreze in tematica petrecerii atat in ceea ce priveste culoarea cat si ornamentele aleste sa insoteasca delicatesele. Indiferent cat de bune sunt produsele alese ele trebuie prezentate intr-o forma cat mai frumoasa pentru a incanta ochiul si pentru a ademeni invitatii.

Puteti incepe prin a stabili un buget pentru masa mult visata cu bunatati. In functie de amploarea petrecerii, respectiv numarul de invitati, stabiliti bugetul si ce cantitate veti avea din fiecare produs. Cu ajutorul unei schite stabiliti cu exactitate cum vor fi asezate dulciurile, ornamentele si aranjamentele florale. La fel de importanta este si amplasarea mesei in cadrul incaperii. Aceasta trebuie sa fie accesibila invitatilor insa sa nu-i incurce si sa nu fie expusa la prea multa caldura.

Nu uitati ca aveti nevoie si de suporturi speciale pe care sa asezati prajiturile. Platorurile, suporturile cu picior sau pe nivele, bombonierele si cupele sunt dintre cele mai des folosite. De asemenea extrem de imporatnta este si fata de masa si elementele de unica folosinta: servetele, farfurioare si tacamuri. Desi teoretic prajiturile pot fi mancate cu mana, unii invitati ar putea prefera sa foloseasca tacamurile. Puteti lua in calcul si asezarea unui cos de gunoi in apropierea mesei pentru a evita ca eventualele ambalaje sa fie abandonate pe aceasta si sa-i ofere un aspect neplacut.

Din categoria ornamentelor ce pot oferi un aspect placut intregului aranjament pot fi enumerate etichetele, steguletele, si funditele, nu uitati insa sa pastrati limitele bunului gust si sa nu incarcati masa in mod inutil cu astfel de obiecte de decor. Simplitatea este intotdeauna cea mai buna reteta.

Si pentru ca probabil va poate fi de folos si o sursa de inspiratie vizuala in ceea ce priveste aranjarea coltului de dulciuri va prezint mai jos cateva imagini ce mie mi-au captat atentia:

976526_463861810372878_1658674888_o candybar 20946163_3_644x461_candy-bar-botez-nunta-nunti-botezuri-evenimente bufet dulce candy_bar_2 candy-bar-nunta-candy-bar-delicios_1403 candybar-tort-design candybar-turta-dulce-pe-bat IMG_2667

Spor si Pofta buna!

1 Comment

  1. E cel mai documentat articol despre Candy bar | Pofta Buna.
    Mult success!

Leave a Reply to chestionare auto Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *