Sunt momente când nu îţi doreşti să găteşti o cantitate mare de desert. Această reţetă de Tiramisu este perfectă. Ajunge exact pentru patru persoane sau chiar pentru două cu posibilitatea de a păstra o porţie şi pentru a doua zi. Ingrediente: 3 gălbenuşuri de ou 1/4 ceaşcă plus 2 linguri de zahăr alb 1/3 căni de lapte jumătate ceaşca plus 2 linguri de smântână jumătate linguriță esenţă de vanilie 250 g de...
Posts made in September, 2014
Congelează alimentele în porţii raţionale. Fie că este vorba de carne, legume sau fructe este mai comod, igienic şi sănătos să porţionezi alimentele înainte de a le congela. De asemenea este bine de ştiut că durata de conservare prin congelare diferă de la un tip de aliment la altul: Peştele. Trebuie congelat în ziua în care a fost cumpărat. Durata de conservare: 3 luni pentru peştele alb, 1 lună pentru cel gras. Carnea....
Reţeta de mai jos este una extrem de simplă. Eu am descoperit-o într-un videoclip pe youtube şi de atunci o folosesc de fiecare dată când fac pizza acasă. Cel mai important secret al acestei reţete este respectarea exactă a cantităţilor indicate. Ingrediente: 1 kg făina de grâu 600 ml apă 1 plic drojdie un praf de sare 1 lingură zahăr 3 linguri ulei Mod de preparare: Aşezaţi într-un vas făina iar peste aceasta...
Foloseşte un cântar de bucătărie. Motivele sunt evidente: precizie si acurateţe. Pe lângă asta scapi de spălatul mai multor vase în care ai fi porţionat in prealabil ingredientele. Pe cântar pot fi adăugate toate în acelaşi...
Poate părea banal, dar una dintre cele mai importante reguli când vine vorba de gătit este să citeşti sau să recapitulezi întreaga reţetă înainte de a începe efectiv să găteşti. Este extrem de neplăcut să realizezi într-un anumit punct că-ţi lipseşte o ustensilă anume sau că nu ai toate ingredientele. Ca în orice al domeniu organizarea este...