Posts made in January, 2015

Saratele

Saratele

Pentru momentele cand aveti chef sa rontaiti ceva facut in casa, eventual la un film sau pentru cand aveti prieteni in vizita puteti incerca aceasta reteta de saratele delicioase. Ingrediente: Pentru compozitie: 150 g unt rece 350 g telemea de oaie 500 g faina 2 oua 100 g smantana 1/2 lingurita turmeric (optional – pentru culoare) Pentru deasupra: 1 ou batut mac, chimen, susan (dupa preferinte) Mod de preparare: Intr-un vas se da pe...

Read More

Aparat de vidat alimente

Aparat de vidat alimente

Unul dintre „gadget-urile” din bucataria mea, despre care pot spune ca si-a meritat banii, este aparatul de vidat alimente. Avantaje: Alimentele se pastreaza proaspete un timp indelungat. Prin vidare se stopeaza dezvoltarea bacteriilor iar alimentele isi pastreaza gustul mai mult timp Alimentele nu imprumuta mirosuri din frigider. Puteti pastra in frigider alimente cu diverse gusturi si mirosuri. Alimentele vidate ocupa mai putin spatiu...

Read More

Ceai de ceapa

Ceai de ceapa

Poate pentru unii suna ciudat, poate unii dintre voi deja l-au testat, adevarul este ca atunci cand vorbim despre ceai numai ceapa nu ne vine sa punem in el. Totusi m-am gandit sa scriu despre aceste ceai/sirop pentru ca de curand i-am testat proprietatile benefice si chiar a functionat. Zilele acestea m-am ales cu o raceala de toata frumusetea. Am incercat cateva zile cu medicamente usoare, cunoscute, despre care nu discutam aici dar pentru...

Read More