Ceai de ceapa

ceai de ceapa

Poate pentru unii suna ciudat, poate unii dintre voi deja l-au testat, adevarul este ca atunci cand vorbim despre ceai numai ceapa nu ne vine sa punem in el. Totusi m-am gandit sa scriu despre aceste ceai/sirop pentru ca de curand i-am testat proprietatile benefice si chiar a functionat.

Zilele acestea m-am ales cu o raceala de toata frumusetea. Am incercat cateva zile cu medicamente usoare, cunoscute, despre care nu discutam aici dar pentru ca ma simteam mai rau decat in cazul unei raceli  obisnuite, am mers la medic. Chiar si asa, desi situatia s-a imbunatatit in urma tratamentului,  am ramas cu o tuse extrem de neplacuta atat pentru mine cat si pentru cei din jur.

Mi-am adus aminte de ceaiul de ceapa, despre care stiam de la mama, care la randul ei probabil aflase despre el de la bunica. Reteta, este extrem de simpla: se ia o ceapa medie (eu am folosit ceapa intreaga, cu tot cu frunze), se spala, se taie in doua si se pune la fiert in ~ 650 ml apa. Se lasa la fiert in jur de 20 de minute, pana apa scade pe la 400 ml iar apoi se strecoara ceaiul obtinut. Acesta ar trebui sa aiba o culoare destul de intensa, galbuie. Pentru a mai atenua din gustul destul de neplacut al fierturii eu am adaugat 1 lingura de miere si putina zeama de lamaie. Ceaiul se bea caldut iar pentru rezultate se recomanda nimim 2 cani pe zi. In afara de gustul cam neplacut, pe care este posibil ca unii sa nu-l suporte, nu exista alte aspecte negative legate de ceaiul de ceapa.

De mentionat este ca acest ceai nu inlocuieste medicamentele in situatii grave ci cel mai bine este sa mergeti la medic pentru tratarea tusei. De asemenea rezultatele nu apar in mod miraculos pe loc ci dupa 2-3 zile de „tratament”.