Pentru momentele cand aveti chef sa rontaiti ceva facut in casa, eventual la un film sau pentru cand aveti prieteni in vizita puteti incerca aceasta reteta de saratele delicioase.
Ingrediente:
Pentru compozitie:
- 150 g unt rece
- 350 g telemea de oaie
- 500 g faina
- 2 oua
- 100 g smantana
- 1/2 lingurita turmeric (optional – pentru culoare)
Pentru deasupra:
- 1 ou batut
- mac, chimen, susan (dupa preferinte)
Mod de preparare:
Intr-un vas se da pe razatoarea mare branza telemea si untul rece, se adauga faina, ouale si smantana si se amesteca cu mana toate ingredientele pana compozitial devine omogena. Branza nu trebuie desarata, eventual o puteti spala dar ea trebuie sa ramana sarata. Aluatul obtinut trebuie sa fie unul tare, nelipicios. Dupa ce amestecati bine aluatul acesta trebuie impartit in doua pentru a putea fi mai usor de prelucrat. Din fiecare parte se intinde o foaie de aproximatix 5 mm grosime iar apoi se taie fasii cam de un deget.
Saratelele obtinute se pun in tava, pe hartie de copt, se ung cu ou batut iar deasupra se presara mac, susan sau chimen (preferatele mele sunt cu susan).
Coaceti saratelele in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 de minute.
Dupa ce le scoateti din cuptor saratelele trebuie lasate 3-4 minute in tava iar apoi se scot pe un platou pentru a se raci si pentru a putea fi servite.
Succesul este garantat.
Pofta buna!
