
Reţeta de mai jos este una extrem de simplă. Eu am descoperit-o într-un videoclip pe youtube şi de atunci o folosesc de fiecare dată când fac pizza acasă. Cel mai important secret al acestei reţete este respectarea exactă a cantităţilor indicate.
Ingrediente:
- 1 kg făina de grâu
- 600 ml apă
- 1 plic drojdie
- un praf de sare
- 1 lingură zahăr
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Aşezaţi într-un vas făina iar peste aceasta adăugaţi drojdia, zahărul şi uleiul. Presăraţi şi sarea însă nu peste drojdie deoarece sarea nu ajută la dospire. Apoi treptat adăugaţi apa călduţă şi incepeţi să amestecaţi aluatul. Când este gata aluatul trebuie să fie elastic şi să se dezlipească de mâini.
Aluatul trebuie lăsat la dospit aproximativ 30 de minute. De preferat este să intindeţi aluatul cu mâna însă puteţi folosi şi un sucitor. Dacă alegeţi a doua variantă este bine să-l lăsaţi să se odihnească câteva minute după ce i-aţi dat forma dorită. Înainte de a adăuga ingredientele pentru pizza este recomandat să înţepaţi aluatul din loc în loc cu o furculiţă.
Tava în care coaceţi aluatul trebuie presărată cu făina. Timpul estimativ de coacere este de 20-25 de minute la temperatura de 200 de grade.
În cazul în care doriţi să pregătiţi o cantitate mai mică de aluat pur şi simplu scădeti proporţional gramajul fiecărui ingredient.
Poftă bună!