Delicioase, aromate, se topesc in gura, intr-un cuvant, irezistibile.
Ingrediente:
- 5 albusuri
- 250 g zahar
- Arome sau coloranti
Mod de preparare:
Intr-un vas perfect curat si uscat se adauga albusurile si se bat cu ajutorul unui mixer la viteza medie, pana se transforma intr-o spuma batoasa. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de zahar si se bate spuma in continuare. Adaugati apoi aroma pe care doriti sa o aiba bezelele si cealalta jumatate din cantitatea de zahar si continuati sa amestecati compozitia cu mixer-ul. Cand este gata spuma trebuie sa fie batoasa si densa iar zaharul complet dizolvat.
Cu ajutorul unei linguri adaugati cu grija spuma obtinuta intr-un pos, eliminati aerul din capatul acestuia si formati bezelele in tava acoperita cu hartie de copt. Deoarece la cuptor acestea se mai turtesc incercati sa lasati spatiu suficient intre ele, pentru a nu se lipi.
Bezelele se coc cam o ora in cuptor la 100 – 110 grade. Daca este nevoie puteti tine usa cuptorului intre-deschisa. Bezelele nu trebuie sa se rumeneasca ci doar sa se usuce. Cand sunt gata se lasa la racit in tava.
Daca doriti ca bezelele sa iasa colorate adaugati in compozitie coloranti alimentari.
Desertul acesta este unul extrem de simplu si extrem de indragit atat de cei mici cat si de cei mari. Bezelele merg de minune si la cafea.
Pofta buna!

