Ingrediente :
- 150g apa
- 300g zahar
- 30 – 50g cacao (dupa gust – la 50g cacao iese usor amaruie)
- 250g lapte praf
- 100g unt
Puteti alege sa adaugati in crema de ciocolata (la final) si diverse fructe uscate (stafide, struguri, etc.), bucati de biscuiti, alune sau arome.
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu zaharul pentru 5 minute. Este important sa respectati cu exactitata cele 5 minute, in caz contrar ciocolata fie nu se va intari fie va iesi zaharisita. Dupa ce apa cu zaharul au fiert se adauga untul si se amesteca pana la topirea acestuia. Compozitia se da apoi deoparte si se adauga in ploaie laptele praf si cacaua. Se amesteca continuu pana la omogenizare.
Compozitia se toarna apoi in tava imbracata in prealabil in hartie de copt sau folie (Hartia de copt sau folia sunt optionale insa va vor ajuta la scoaterea ciocolatei din tava) Puteti de asemenea sa turnati ciocolata si in diverse forme de silicon daca doriti. Deasupra puteti presara fructe, nuci sau alune sau puteti lasa ciocolata simpla.
Ciocolata se lasa la racit cateva ore dupa care se portioneaza si este gata pentru servit.
Pofta Buna!
